Godkjent av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon, NNH

    Startside Hovedmeny                    

                                                                                                                            

 

 

 

 

 

 

Kostholdsveiledning:

Jeg er utdannet kostveileder ved Medisinfagskolen. Dette betyr at jeg veileder i kosthold, oftest i kombinasjon med urte-terapi og akupunktur. Jeg har også i fytoterapi-studiet lært mye om hvordan man bør spise i forhold til ulike plager og sykdommer.

Viktigheten av et sunt kosthold kan ikke fremheves sterkt nok. Man kan bruke all verdens legemidler, urter, homøpatiske preparater, akupunktur osv for å behandle sykdom, men uten å justere kostholdet kommer man ikke i mål. La meg først få si at jeg er ingen fanatiker, fasiten er å følge den gyldne middelvei – alt med måte! Det er viktig at man koser seg i livet sitt!

Mat fordøyes i mage/tarm-kanalen og de fordøyde komponentene tas opp gjennom slimhinnen og fraktes til cellene i kroppen, der de inngår i ulike livsviktige biokjemiske prosesser. "Du er hva du spiser" er derfor etter min mening et riktig begrep. Spiser man for eksempel for mye sukker, forandres de biokjemiske prosessene i kroppen slik at man kan utvikle fedme og insulinresistens.

Noen pasienter har stor nytte av å kutte ut enkelte typer matvarer i en periode. For eksempel kan man reagere på bestemte matvarer dersom man har irritabel tykktarm eller overvekst av Candida sopp. Hvilke matvarer man ikke tåler kan man prøve seg fram til, eller man kan ta en blodprøve for å undersøke om man har matintoleranse (klikk på "Hovedmeny"). Ved å fjerne "ugangskråken" (matvaren) og ved hjelp av urte-terapi, kan man styrke kroppens helbredelse slik at man etter en stund kan spise matvaren igjen.

Et smakfullt, mettende og sunt måltid, bestående av langstekt, saftig kyllingfilet med timian, naturris, salat, nøtter og rødvinssaus laget fra bunnen. Måltidet er balansert, dvs inneholder både karbohydrater, proteiner og fett som alle også er av de gunstige typene. I dette tilfellet skeies det ut med rødvin, som man kan unne seg litt av iblant dersom man spiser balanserte måltider. Rødvin er proppfull av antioksidanter, men inneholder også sukker og alkohol – alt med måte!

 

Til toppen på siden    Til Hovedmeny

 

Sist endret: 21 januar 2008