Godkjent av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon, NNH

    Startside Hovedmeny                    

                                                                                                                            

 

 

 

 

 

 

Urte-terapi:    

Jeg er utdannet fytoterapeut ved Urteskolen i Oslo. Ordet "phyton" betyr "legeplante". Fytoterapi betyr dermed behandling med urter, medisinske planter og legeplanter.

Urteskolen gir en grundig utdannelse i behandling av sykdommer og plager ved hjelp av urter, kosthold og kosttilskudd slik som vitaminer, mineraler og fettsyrer. For å få eksamensbevis må man også ha bestått eksamen i medisin grunnkurs. Totalt er altså utdannelsen 3 år på deltid. Dette illustrerer hvor kompleks urte-terapi egentlig er. Du kan lese mer om Urteskolen her: http://www.urteskolen.com

En vanlig oppfatning blant de fleste mennesker er at urter er ufarlige og bivirkningsfrie. Dette stemmer ikke! Urter kan ved feil bruk skade kroppen. Det er derfor viktig at man oppsøker en fagperson hvis man vil behandles med urter.

Urtene vi fytoterapeuter benytter er stort sett på flytende form (ekstrakt) som man drikker. Disse ekstraktene er godkjent for import av Statens legemiddelverk. Ekstraktene inneholder kun urten som er angitt, og er sikker i bruk ved rett dosering. Det hender vi også foreskriver urter som tabletter, kapsler, omslag, krem, salve, eterisk olje (aromaterapi) og/eller te.

Til venstre i bildet er det urte-ekstrakter og til høyre ulike kosttilskudd, som alle benyttes i den fytoterapeutiske behandlingen.

I dag kan man kjøpe kosttilskudd og urter via internett, men da kan man ikke være sikker på at preparatet inneholder det som det reklameres med. Produktet kan i verste fall være tilsatt legemidler eller kan inneholde giftige stoffer, slik som for eksempel bly.

Vi fytoterapeuter setter opp blandinger med urter. En blanding med urter kan gi sterkere virkning av de enkelte urtene i blandingen enn om de ble tatt alene. Dette vet vi fytoterapeuter å utnytte til det positive.

Enkelte urter kan påvirke hverandre negativt, dvs du får ikke den ønskede effekt dersom du inntar 2 bestemte urter samtidig. Dette er vi fytoterapeuter obs på.

Urter kan også påvirke legemidler i kroppen vår, slik at man får sterkere eller svakere virkning av legemidlet. Dette er også en viktig del av vår utdannelse.

Fytoterapeuten behandler årsak, symptom og hele kroppen. Urte-terapi kan benyttes til de fleste sykdommer og plager, slik at kroppens immunforsvar og selvhelbredende krefter styrkes.

Eksempelvis behandles kroniske sykdommer, slik som slitasjegikt (artrose), samt tilbakevendende infeksjoner / betennelser i urinveier og bihuler.

Selv har jeg anskaffet et eget urtelager, og kan dermed behandle akutte sykdommer / plager, slik som influensa.

Fytoterapeut-utdannelsen ved Urteskolen er godkjent av NNH (Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon). Bl.a. ivaretar NNH pasientens sikkerhet og rettigheter. Du kan lese mer om NNH her: http://www.nnh.no

I tillegg til urter benytter jeg kostveiledning og akupunktur. Jeg tar også blodprøver fra fingeren, og prøver fra urin og spytt. Du kan lese mer om dette under "Hovedmeny".

 

Storborre (Arctium lappa) er et "antibiotikum", dvs urten virker mot bakterier. Forskning viser at det er det kjemiske stoffet polyacetylen som er antibiotisk. Storborre er imidlertid mest kjent for sin avgiftende egenskap. Urten brukes for å fjerne skadelige stoffer ved feber, revmatisme, urinsyregikt og infeksjoner, samt stoffer som er medvirkende til kviser, byller, psoriasis og eksem.

 

Til toppen på siden    Til Hovedmeny

 

Sist endret: 25 januar 2008